Jardins d’Emma

 


Espai Germanetes 

A dia d’avui, i gràcies al suport de les veïnes i veïns i a la feina que hem anat fent entre totes, hem aconseguit que l’Ajuntament ens cedeixi una part del solar de l’antic convent de les Germanetes dels Pobres per a l’autogestió veïnal. Sabem que és poc, però seguirem treballant per aconseguir obrir-ne la resta! A l’Espai Autogestionat Germanetes s’hi realitzen tot tipus d’activitats enfocades a la dinamització social del barri i a l’aprofitament de l’espai públic per part de les persones.

Us convidem a sumar-vos al projecte venint a les assemblees dels dimarts (quinzenals) a les 19:30h  o a passar qualsevol dia per a informar-vos* del que estem fent i col·laborar-hi, o simplement a passar l’estona, passejar per l’hort, gaudir de la ludoteca infantil i tot el que us pugueu imaginar! Perquè només entre totes ho farem tot, fem nostre l’espai públic!

 

*Horaris D’ACOLLIDA INFORMATIVA:

horaris atenció informativa

*Als horaris dels requadres vermells sempre hi haurà a l’espai alguna persona vinculada al col·lectiu Recreant Cruïlles o a les activitats que s’hi desenvolupen que us podrà informar de tot allò que necessiteu saber. La resta d’horaris l’espai també romandrà obert, encara que no us podem assegurar que hi hagi algú a la vostra disposició informativa.

HISTÒRIC DE L’ESPAI GERMANETES

L’emplaçament de l’antic convent de les Germanetes dels Pobres, situat a la confluència dels carrers Comte Borrell i Consell de Cent, ha estat molts anys un solar desaprofitat en mans de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta és una situació que ve donant-se des que l’any 2006 aquest terreny va ésser adquirit per l’ens municipal amb la intenció, reflectida posteriorment en el Pla d’Actuació del Districte 2007-2011, de que aquest acollís tot un conjunt de serveis públics necessaris per al barri i que havien sigut durant llarg temps motiu de reivindicació veïnal.

Alhora aquest espai es troba en la confluència de dos carrers que han sigut objecte de reivindicació durant llargs anys per les AMPA’s del barri i d’altres agrupacions veïnals agrupades en el projecte “Camí Amic”.

Aquestes reivindicacions s’han enfocat a aconseguir la peatonalització d’aquestes vies (Consell de cent i Compte Borrell), ja que al llarg d’aquestes s’hi troben bona part dels centres educatius públics del barri. Fins al dia d’avui la resposta de l’ens municipal a aquestes demandes s’ha concretat en una moderada ampliació de les voreres del carrer Borrell.

Des de Recreant cruïlles, sorgit de l’assemblea de l’esquerra de l’eixample, al mateix temps nascuda arran de l’acampada de Plaça Catalunya, hem decidit unir-nos a aquestes lluites i implicar-nos en la seva consecució. Així doncs, hem fet nostre un projecte ja existent de peatonalització del barri i estem treballant en l’alliberament de l’espai de Germanetes, mentre els plans municipals no es duguin a terme.

Perquè els espais buits al barri són un malbaratament de recursos i ha de ser el propi barri qui els aprofiti i els gestioni.

Us pot interessar:

PAD Eixample 2004-2007

PAD Eixample 2008-2011

Document presentat a l’ajuntament per a la cessió del solar dins el marc del pla BUITS

Plafó explicatiu sobre la història del solar. [CAT]

Explanatory poster about the garden’s history [EN]

2 respostes a Jardins d’Emma

  1. Pina Quiñones Cortez- Presidenta ha dit:

    Les escribo desde la Asociación CENTRO PERUANO EN BARCELONA, tenemos 53 años en el Example, estamos en Av. Diagonal 441, esquina Muntaner y deseamos tener participación en las actividades culturales, sociales y otras que se realizan en este Espai. Estamos seguros de poder aportar mucho para la diversidad cultural.

    • creantilles ha dit:

      Hola, suena muy interesante. Ahora mismo estamos de parón navideño pero la proxima asamblea será el 10 de Enero, si pudieran asistir para conocernos seria genial. Para mejor contacto escriban al mail activitats.germanetes@gmail.com y desde alli podemos planear mejor el encuentro o las dudas. Gracias

Deixa un comentari