Actes Assemblees

Gràcies!!Interpel·lats per diferents col·lectius del barri que reivindiquen d’una manera legítima equipaments o serveis diversos a l’illa de Germanetes, que representen opcions confrontades, i amb la voluntat de desfer malentesos generats per possibles opinions a títol individual, l’assemblea de Recreant Cruïlles exposa:

Recreant Cruïlles som un col·lectiu plural, heterogeni, divers i dinàmic, sorgit de l’Assemblea de barri l’Esquerra de l’Eixample (15M), que des de fa tres anys gestionem el Pla de Buits de l’Espai Germanetes.

Lamentem la divisió i la confrontació entre diferents col·lectius veïnals que defensen diferents reivindicacions, totes ben legítimes.

Som plenament conscients dels greus dèficits del barri de l’Esquerra de l’Eixample tant en l’àmbit educatiu (mancança estructural de places públiques, “bolets” proliferant arreu, etc.) com en l’àmbit ambiental (nivells de contaminació que superen amb escreix la mitjana de la ciutat i les recomanacions de les autoritats sanitàries, etc.).

Valorem com un èxit el compromís de les administracions públiques per la construcció d’un nou institut al barri per al curs 2018-2019, fruit d’una llarga lluita i negociació veïnal amb les administracions. Ens oposem a la construcció de més edificacions que ens fan perdre uns espais verds que, a més del seu valor ambiental, són generadors d’espais de trobada i relació en un barri com el nostre sense places. Sabem que al nostre barri calen més serveis i equipaments d’una manera urgent, però també sabem que es poden trobar ubicacions diferents per a la seva realització.


S’ha arribat en aquest punt -i sovint s’oblida- per una actuació discutible i lamentable de l’administració municipal al llarg dels últims anys, principalment per no haver facilitat espais de diàleg i debat sobre el futur de l’espai de Germanetes, amb una planificació de terminis raonable i coherent i amb tota la informació sobre la taula. Fem memòria:

Juliol 2015. El nou regidor de l’Eixample, després que BenC guanyés les eleccions municipals, es va comprometre a tirar endavant un procés participatiu per fer sentir la veu del barri (no la de RC!) sobre els equipaments, excepte l’institut.

Novembre 2015. En el Consell de barri es va comunicar que no s’iniciaria el procés participatiu anunciat, a causa de la resolució adoptada per CiU, PP, ERC, C’s i PSC, en el sentit que no poguessin ser revisats aquells projectes que ja havien estat acordats. Tanmateix BenC, el grup de govern en minoria, va renunciar a tirar endavant un procés participatiu per generar un diàleg entre els diferents posicionaments que, com a mínim, hauria permès confrontar-ne el resultat amb la decisió dels partits polítics que havien imposat el veto a moure res.

Finalment volem posar de manifest que, com a gestors del Pla de Buits de l’Espai Germanetes, s’ha donat cabuda en aquest espai a qualsevol col·lectiu i moviment sempre que complís els criteris acordats de respecte i tolerància en els diferents àmbits. I, d’acord amb l’esperit fundacional d’aquest espai, voldríem que fóssim capaços de trobar-nos, escoltar-nos, donar importància a cuidar-nos, respectant les diverses mirades i opinions, i construir juntes sobre els punts comuns existents… Per això, des de Recreant Cruïlles, volem continuar fomentant un espai comunitari transformador i treballar amb l’objectiu que l’urbanisme -en el seu sentit més ampli- millori la qualitat de vida dels veïns i la sostenibilitat ambiental.

 
Barcelona, 13 de desembre de 2016.

Gràcies!!

AQUÍ TROBAREU LES ACTES DE LES ASSEMBLEES DEL COL·LECTIU RECREANT CRUÏLLES A L’ESPAI GERMANETES