L’oportunitat de pacificar-peatonalitzar dos trams del carrer Consell de Cent

RESULTATS JORNADA DE TREBALL

El passat 6 de juliol a l’espai Germanetes es va desenvolupar una jornada de treball amb l’assistència de l’Associació de Veïnes i veïns, Recreant Cruïlles, l’Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample, entre d’altres, per a debatre l’oportunitat de pacificar-peatonalitzar dos trams del carrer Consell de Cent. A partir del debat sobre la Superilla de l’Esquerra de l’Eixample, les experiències de l’AVVEE i el Camí Amic, les activitats de l’Espai Germanetes i Recreant Cruïlles, el Mercat de Pagès, l’èxit de la “Rambla del Barri” a la Festa Major, i ara l’obertura d’un institut nou…

trams del Consell de Cent  a pacificar

Situació actual dels trams del Consell de Cent a pacificar

Aquí teniu el document on trobareu la convocatòria, dinàmica, resultats grupals i consideracions generals de la jornada de feina de les veïnes per a la transformació de trams del carrer Consell de Cent:  Taller 6 juliol 2015

Taller 6 juliol a l'Espai Germanetes

Taller del 6 de juliol a l’Espai Germanetes

Metodologia i forma del procés

Informació bàsica

Com a punt de partida es planteja comptar amb tota la informació bàsica tècnica i econòmica (conèixer terminis, pressupostos compromesos (quins són finalistes), projectes tècnics i executius, terrenys, etc.). Per tal de poder definir el marge de joc i maniobra que n’hi ha i poder delimitar el procés i definir un cronograma cap ‘enrere’.

Obert, ampli i plural

Volem i necessitem un procés obert, ampli, accessible i plural. Tot el procés ha de comptar, el seu disseny i desenvolupament ha de comptar amb la pluralitat i diversitat present al barri. Representada tant en entitats i persones. Fer un especial esforç per incorporar totes les veus i mirades amb especial èmfasi cap al veïnat ( a títol individual).

Importància del com es fa? tant el procés com el disseny i construcció dels equipaments.

Incorporar altres criteris per dissenyar l’espai com són la salut, el medi ambient, la contaminació, qualitat de vida, etc.

Tenir en compte i incorporar una dimensió social, amb especial cura a un possible procés de gentrificació i expulsió de població més vulnerable (encariment lloguers, etc.).

Promoure espais de participació rics on comparteixen mirada i veu veïnat i expertesa.

Respectar la legitimitat dels diferents interessos i voluntats que hi han presents al barri.

Cercar un procés creatiu que incorpori tota la complexitat i riquesa del barri i que trenqui amb els falsos dilemes. No volem un procés enquistat en posicions confrontades que simplifiquin el debat en un no o si als equipaments. Parlem de fomentar lògiques el tretralema: Ni sí, ni no sinó un altre cosa.

Necessitat de comptar amb suport, mitjans i recursos de l’ajuntament. Comptar amb el suport de dinamitzadores.

Sobre continguts

S’acorda fer una aproximació des de les volumetries que ens permet repensar el disseny i encaix dels usos i equipaments previstos inicialment al solar. Pensar i definir de manera compartida i participada l’encaix, disseny i usos dels equipaments. Cercar alternatives (fórmules de masoveria, etc.) als pisos previstos que en principi s’aturarien.

Aquesta entrada ha esta publicada en Super Illes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s