Els veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample presenten el seu projecte de parc per al solar de l’Espai Germanetes

El veïnat de l’Esquerra de l’Eixample va lliurar el darrer 23 de desembre el seu projecte de parc per al solar de l’Espai Germanetes a l’Ajuntament de Barcelona. La proposta, articulada com a alternativa a un avant-projecte del consistori, és la demostració de que la ciutadania vol participar en el disseny i la definició de l’espai públic.

Procés participatiu No s’ha rebut cap resposta per part del consistori. En canvi, els mitjans de comunicació sí van rebre ahir, divendres 2 de gener, una nota de premsa de l’Ajuntament sobre el projecte de parc que en cap cas menciona la proposta del veïnat.

Esperem que aquest fet no impliqui que l’Ajuntament hagi decidit unilateralment el projecte final per al solar de Germanetes menystenint el projecte veïnal. Aquest fet seria una indicació clara de que l’Ajuntament no valora la participació del veïnat en la decisió respecte als espais públics, i que ni tan sols es digna a comunicar-se amb el teixit associatiu i el veïnat abans de prendre una decisió tan important per al barri.

Projecte veïnal presentat per la Parc de Germanetes

Després de tres anys reivindicant l’obertura del solar de l’espai Germanetes, tancat per més de 12 anys, Recreant Cruïlles, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample i l’assemblea del barri han considerat que tot i que és un èxit que l’Ajuntament per fi s’hagi compromès a fer un parc abans de la construcció de l’institut, aquest projecte ha de respondre a les necessitats reals del barri i no ser decidit en despatxos tancats i d’esquenes a la ciutadania.

El document tècnic per al futur parc és el resultat d’un procés de comunicació i participació activa en el que prop d’un centenar de veïns i representants d’associacions del barri han treballat conjuntament en uns tallers realitzats el 12, 13 i 18 de desembre.

Segons Barbara  Carfi, membre de Recreant Cruïlles: “Hem fet un veritable procés participatiu i presentat un projecte seriós i il·lusionant en temps rècord gràcies a la dedicació de moltíssima gent. Esperem que la resposta de l’Ajuntament estigui a l’alçada i no menystingui l’esforç  del veïnat”.

Procés participatiuEl projecte resultant és un espai verd i sostenible. Inclou, entre d’altres, una ludoteca, un jardí mediterrani, l’ampliació de l’actual hort gestionat per Recreant Cruïlles, un espai dedicat a la creació artística, una zona esportiva i zones d’emmagatzematge per a material i mobiliari. El disseny ha tingut en compte en tot moment que aquest mateix espai acollirà en un futur un Institut i un centre per a gent gran, i per aquest motiu les propostes s’adapten a aquests usos futurs.

El projecte també insisteix en que el parc ha de ser un espai d’interacció i participació. Per això, considera indispensable la corresponsabilització del veïnat i del teixit associatiu del barri en la gestió de l’espai i els seus equipaments.

Consulta el projecte: Projecte de parc per al solar de l’Espai Germanetes

Conversa del veïnat amb el regidor Gerard Ardanuy:Converses Ardanuy

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Espai "Germanetes", Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s